ciąć
|
자르다
|
siekać
|
다지다
|
cienko kroić
|
얇게썰다
|
kroić
|
썰다
|
trzeć
|
갈다
|
obierać (skórkę)
|
(껍질) 벗기다
|
mieszać
|
젓다
|
Mielić
|
잘게썰다
|
ubijać
|
휘젓다
|
smażyć (w
oleju)
|
(기름에) 볶다
|
być smażonym
|
볶이다
|
polewać
|
붓다, 따르다
|
miażdżyć
|
놀러 부수다
|
dodać A)
z (B)
|
(A)를 (B)로 채우다
|
dodać (B) do (A)
|
(A)에 (B)를 첨기하다
|
włożyć (A) w (B)
|
(A)를 (B)에 넣다
|
połączyć
(A) z (B)
|
(A) 와 (B)를 혼합하다
|
zmiksować
(A) I (B)
|
(A) 와 (B)를 섞다
|
miksować
|
섞다
|
kombinować
(ustalać stosunek składników)
|
배합(률)
|
gotować
|
요리하다
|
piec
|
굽다
|
gotować coś
(w wodzie)
|
삶다
|
gotować na parze
|
데치다
|
smażyć w
głębokim oleju
|
튀기다
|
odparować
|
찌다
|
mieszać, złączyć ze sobą
|
뒤섞다
|
grillować
|
석쇠에 굽다
|
wrzeć (woda czy inna ciecz)
|
끓이다
|
zagotować
do wrzenia
|
끓다
|
zgnieść
|
반죽하다
|
ubić pianę
|
거품을 내다
|
posolić
|
절이다
|
przyprawić
|
양념을 하다
|
smażyć na patelni
|
부치다
|
przygotowywać
|
짓다
|
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
0 komentarze:
Prześlij komentarz